2013. október 9., szerda

Sajtkrémes csirkemell őzgerincben

Sziasztok!

Mára egy nagyon egyszerű receptet hoztam, ez is amolyan "na mi van itthon, amiből valami csirkemelles kaját lehet csinálni" kaja volt.
Az őzgerincformát kivajaztam, kibéleltem szalonnával. A csirkemellet apróra vágtam, megsóztam, megborsoztam, kicsit állni hagytam. Amíg a csirkemell állt, addig két tojást, kevés tejfölt, zsemlemorzsát és sonkás sajtkrémet összekevertem, tettem bele kicsi fokhagymakrémet és némi sót, borsot. Ezután ebbe belekevertem a csirkemellet is, a szalonnára reszeltem egy kis sajtot, beletettem ezt a keveréket, még egy kicsi sajtot reszeltem a tetejére, és végül a kilógó szalonnavégeket ráhajtottam, kb fél órára betettem a sütőbe. Sült krumplival ettük, de lehet bármilyen krumplival vagy rizzsel, zöldséggel enni.

És a végeredmény:

Én is imádtam, de ahogy észrevettem, a többieknek is ízlett, szerintem érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Ti szoktatok őzgerincben húst csinálni? Ha igen, mi a kedvenc receptetek?

Köszönöm a figyelmet, szép napot!

16 megjegyzés:

  1. *-* basszus, reggel van, de ezt még most is megenném!

    VálaszTörlés
  2. De jól néz ki, szeretem a receptes bejegyzéseket, ez is hozzátartozik egy nőhöz, hogy finomakat készítsen a családjának, a pasik meg tuti szebbnek látnak minket egy -egy finom fogás után :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, általában nem hiszik el, de tényleg tök jól főzök! :D

      Törlés
  3. Én is szoktam ilyet csinálni, nagyon finom!
    Jól poasszol a kissé száraz csirkemellhez a bacon és a sajtkrém :-)
    Én vasárnap kacsát sütöttem - régen sokat kínlódtam vele, mert sosem sikerült elég omlósra a husi, de most végre jó lett, el is fogyott pikk-pakk az összes husi :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na nálam a legnagyobb baj, hogy amit nem eszem meg, azt nem hogy nem főzöm meg, hozzá sem érek... :D

      Törlés
  4. Úgy néz ki, megvan a vasárnapi nyamim :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki és jól hangzik, meg is enném :D

    VálaszTörlés