2012. március 15., csütörtök

Sajtos rúd recept

Sziasztok!

Végre eljutottam odáig, hogy süssek, és még dokumentálhassam is, és ezzel el is indítom a sütés-főzés fület. :]

Egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet hoztam Nektek, amit már nem tudom, hol találtam, de gyanítom, vagy anyukámtól vagy valamelyik ismerősömtől van.

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- só
- a tetejére 1 tojás sárgája, sajt

A hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, összedolgozzuk. Kinyújtjuk a tésztát a kilisztezett nyújtódeszkán, vékony, pár cm-es csíkokra vágjuk, kilisztezett tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük a tojássárgájával és rászórjuk a sajtot.
Előmelegített sütőben barnára sütjük.


Ez az alaprecept, de mi most dupla adagot sütöttünk, de ugyanúgy csak 2 dl tejfölt tettünk bele, és a többit vízzel helyettesítettük. Ugyanolyan finom lett, és szép. :]

Vakus

Vaku nélküli

Nem a földön van, hanem egy támla nélküli széken,
de nem látszik, mert a tepsi nagyobb :P

Természetes fénnyel

Vakuval

Annyi változás volt még, mint láthatjátok, hogy a tepsibe rakás, és elvágás előtt kentem meg, és tettem rá a sajtot... Én nem szeretem így csinálni, de most így jött ki, jobb szeretem a sima tésztát kivágni, és a tepsiben tojásozni-sajtozni. :]

Ti szeretitek a sajtosrudat? Készültök valamilyen édes- vagy sós süteménnyel a hosszú hétvégére? 

Köszönöm a figyelmet, kellemes napot Nektek!

2 megjegyzés:

  1. Imádom :D

    Az enyém ilyen:

    - 25 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg túró
    - só

    A tetejére meg ugyanígy tojás meg sajt.

    De ezt is ki fogom próbálni, jól hangzik tejföllel is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nevetségesen egyszerű és hamar meg is van, és isteni az íze. :]
      Csak eteti magát nagyon :D

      Törlés